fbpx
german flag round

Uw Partner in terrasoverkappingen

Geen terrasoverkapping is hetzelfde: ons team van GartenLüx weet dit uit ervaring. We richten ons op individuele oplossingen, precies volgens de wensen van onze klanten. Dit geldt ook voor de klantenservice: elk succesvol project begint met gedetailleerd en competent advies. Dat onze klanten uit heel Duitsland naar Venlo komen om een terrasoverkapping te plannen, is het beste bewijs van onze kwaliteit.

Wim Mans

Directeur GartenLüx

Gartenlux terrasoverkappingen
Buys Ballotstraat 9
5619PC Venlo

SAMEN VOOR EEN BETERE TOEKOMST

Professionele voetbaltraining met jeugdtrainers van Duitse en Nederlandse profclubs en ervaren ex-professionals voor iedereen. Onder dit leidende principe biedt Voetbalschool Grenzland regelmatig voetbalvakantiekampen aan, evenals vele andere trainingsmogelijkheden in NRW, maar ook in Bremen, Berlijn en Brandenburg. Maar ondanks al het professionalisme staat één ding duidelijk voorop bij de voetbalscholen: Het plezier van het voetballen!
Deze initiatieven moeten te allen tijde worden gesteund, want kinderen zijn de toekomst. GartenLüx draagt hier graag aan bij!

Meer informatie vindt u HIER.

De 10 voordelen van een terrasoverkapping van GartenLüx.

De zonwerende functie van een terrasoverkapping

Een van de grootste voordelen van een terrasoverkapping bij
GartenLüx is dat deze je beschermt tegen de felle zon.
Het is heerlijk om lekker koel onder je overkapping te zitten
en daarbij houd je natuurlijk vrij zicht op de tuin.
Als je een zonwering neemt, ben je toch vaak een deel
of het hele zicht op je tuin kwijt. Ideaal is de Prestige met een opaal dak.

Heel het jaar kun je buiten blijven zitten

Een ander voordeel van overkapping is dat je, zelfs bij minder goed weer, de mogelijkheid hebt om buiten te kunnen blijven zitten.
De regen valt langs je heen en jij zit lekker droog onder je overkapping.
Als het zonnetje af en toe doorbreekt, is het in een oogwenk weer heerlijk wam onder de overkapping. Dus je maakt meer gebruik van je tuin en buitenbeleving. Een lichte en heldere glazen overkapping, geeft je het luxe gevoel. Hiervoor neem je model: “Excellent”

Eenvoudig een terrasoverkapping realiseren

Het is mogelijk om de terrasoverkapping uit te breiden met zijwanden en/ of voorwanden met een schuifdeur. Het voordeel hiervan is dat je op deze manier eenvoudig een echte veranda creëert. Je kunt dan ook op zonnige dagen in de wintermaanden genieten van de heerlijke zonnewarmte in je wintertuin. Door middel van infrarood terrasverwarmers maak je het je zelfs nog aangenamer.

Geen hinderlijke Uv-stralen

De meeste materialen waar overkappingen van gemaakt zijn, houden Uv-stralen tegen. Het belangrijkste voordeel is dat je nu zelf goed beschermd bent tegen de zon, maar ook je tuinmeubels zullen niet zo snel verkleuren. Hierdoor zullen deze ook weer langer meegaan.

Een terrasoverkapping geeft extra opbergruimte

Een voordeel van terrasoverkappingen is ook dat je nooit meer je tuinmeubels  na het seizoen hoeft weg te bergen. Deze blijven namelijk overdekt en droog staan onder je overkapping. Ook andere zaken als potplanten kunnen prima overwinteren onder een terrasoverkapping.

Een terrasoverkapping is een absolute meerwaarde voor je woning

Een voordeel van GartenLüx terrasoverkappingen is zeker dat het zowel je huis als de tuin verfraait
en dat nog op een betaalbare manier ook. Hierdoor geeft het de woning een bepaalde meerwaarde
en daar kun je weer van (financieel) profiteren bij eventuele verkoop van de woning.
Maar buiten de financiële meerwaarde is het een meerwaarde voor jezelf en je huisgenoten en gasten
doordat je veel vroeger aan je seizoen begint en er langer van kunt genieten.

Snelle en gemakkelijke plaatsing

GartenLüx zal ervoor zorgen dat een terrasoverkapping snel en goed geplaatst wordt. Het zelf plaatsen van een overkapping wordt afgeraden, tenzij je een echte vakman bent in dit gebied. Het is een karwei dat een behoorlijke portie vakkennis, inzicht en ervaring vraagt. Als je er zelf mee begint en het gaat op den duur fout, moet je alsnog ons om hulp vragen die eerst jouw werk moet herstellen en dan nog moet gaan bouwen. Allemaal extra kosten die je had kunnen besparen. Wij sturen een technicus langs vooraleer we gaan bouwen die de opmetingen doet en bekijkt of er geen obstakels zijn om een overkapping te plaatsen.

Een terrasoverkapping is duurzaam

Een terrasoverkapping van goede kwaliteit heeft een lange levensduur, doordat er goede materialen gebruikt worden die weinig onderhoud behoeven. Als je zelf zorgt voor de nodige schoonmaakbeurten, kun je lang genieten van je terrasoverkapping. Hoe vaak je moet schoonmaken hangt natuurlijk van de omstandigheden af. Maar voorkom onnodige mos-groei aan je afdichtingsrubbers die veroorzaken uitdroging. En dan ontstaat op den duur lekkage omdat de rubbers dan vroegtijdig poreus kunnen worden. Ook polycarbonaat platen die niet gereinigd worden gaan minder lang mee. Het aluminium frame kan tegen een stootje en roest niet. Met goed onderhoud gaat je overkapping gemakkelijk 30 jaar mee!

Een terrasoverkapping kan ook een tuinoverkapping worden

In principe hoef je een terrasoverkapping niet vast te maken aan de gevel van je woning. Je kunt de overkapping ook vrijstaand plaatsen. Het voordeel hiervan is dat je de terrasoverkapping op iedere gewenste plek in de tuin kunt neerzetten. Je spreekt in zo’n geval niet meer van een terrasoverkapping, maar je hebt het over een tuinoverkapping, pergola of prieel. GartenLüx adviseert je wat de mogelijkheden hierin zijn.

Je hebt geen vergunning nodig

In de meeste gevallen hoef je geen vergunning aan te vragen om een terrasoverkapping te bouwen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je je aan dient te houden. Vraag het even bij je gemeente na wat de mogelijkheden zijn. Neem even contact met ons op indien je meer informatie wilt!

Of kom langs in onze showroom!

Onze Kernwaarden

  • Professioneel advies
  • Exclusieve kwaliteit
  • 5 Jaar garantie
  • Eigen montage- en serviceteams
  • Lage aanbetaling
  • Onverslaanbare aanbiedingen
  •  XXL Showroom

Hoe is GARTENLÜX ontstaan?

We begonnen het nieuwe begin in een kantoor van 14 vierkante meter.
Het bedrijfsidee: verkoop ramen. De inzet en de wil om te slagen wierpen hun vruchten af:
het aantal klanten groeide, ons mini-office werd al snel te klein. 

Maar op een dag kwam er een einde aan de groei. We zijn overgestapt van ramen verkopen naar terrasoverkappingen bouwen.  De nabijheid van de Duitse grens bleek een meevaller en opende nieuwe klantengroepen voor ons. Winkelen in Nederland heeft altijd meer betekend dan koffie en poffertjes. Het duurde dus niet lang voordat er weer een verhuizing moest plaatsvinden, waardoor er meer opslagruimte en een grotere presentatieruimte ontstond.

Tegenwoordig is GartenLüx® zeven dagen per week voor u open en verheugt zich op meer dan 10.000 tevreden klanten. In de XXL showroom vind je inspiratie voor je terrasbescherming, gedetailleerd advies en altijd een warme koffie en een kleine snack.

0 + Jaar

Ervaring

0 +

Klanten

0 +

Collega's

Mega XXL Showroom

Medio maart, april is onze vernieuwde en uitgebreide showroom in gebruik genomen. Met groot succes!
We waren reeds één van de grootste van Europa, vanaf dan zijn we de grootste van Europa. 2500m2 showroom. 

Terrassenüberdachung Venlo

Maar op een dag kwam er een einde aan de groei. We zijn overgestapt van ramen verkopen naar terrasoverkappingen bouwen.  De nabijheid van de Duitse grens bleek een meevaller en opende nieuwe klantengroepen voor ons. Winkelen in Nederland heeft altijd meer betekend dan koffie en poffertje

Intrede duurzaamheid

In 1995 reeds boden we producten aan ter verduurzaming van de woning. Zijn tijd vooruit toen, want wie dacht er toen aan? De eerste stappen waren gezet in de  goede richting van het opbouwen van Wim zijn eerste bedrijf. Aan ervaring in verkoop en service geen gebrek.

GartenLüx®

Tegenwoordig is GartenLüx® zeven dagen per week voor u open en verheugt zich op meer dan 10.000 tevreden klanten. In de XXL showroom vind je inspiratie voor je terrasbescherming, gedetailleerd advies en altijd een warme koffie en een kleine snack.

Kozijnen-inkoop.nl

We begonnen het nieuwe begin in een kantoor van 14 vierkante meter. Het bedrijfsidee: verkoop ramen. Terwijl Wim de verkoop een boost gaf, verwierf Wendy nieuwe klanten, schreef ze facturen uit en deed ze de boekhouding. De inzet en de wil om te slagen wierpen hun vruchten af: het aantal klanten groeide, ons mini-office werd al snel te klein. De eerste zet was aanstaande.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner